ФОТО

ПОСТАНОВА

ПОЗОВ
До Індустріального районного суду
в м. Дніпропетровськ
--------------------------------------------------------
Позивач:
Valery_DN
м. Дніпропетровськ
Відповідач:
Прапорщик ІДПС Баран А.П.,
Окрема рота ДПС ДАІ, УВС Вінницької облдержадміністрації,
УДАІ ГУМВС України
Вінницька обл., 22801
м.Немирів, вул.. Горького, 8
ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом).
Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
„11” лютого 2009р. службовою особою відповідача – ІДПС прапорщиком Баран А.П., винесено постанову АВ 066285 по справі про адміністративне правопорушення, передбачене п.12.4 ч.1 ст.122 ПДР України щодо мене.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
У тексті постанови зазначено, що я, власник транспортного засобу, „на 505 км в с. Озеро ... перевищив швидкість руху”. Між тим, з фото, доданого до оскаржуваної постанови, видно, що у зазначений у постанові час мій автомобіль рухався на ділянці 442 км, де також не було помітно ніяких автомобілів ДПС. На місці ніби-то порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав. Очевидно, що співробітником ДАІ складено документи із значними процесуальними порушеннями, таким чином, що фото, зроблене приладом Візир 0807180, не відповідає постанові про адміністративне правопорушення в часті вказаного міста ніби то порушення. Прилад, яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ, керується ним безпосередньо або через комп’ютер (визначаються ті параметри, які фіксуються приладом, зокрема, швидкість, абощо, об’єкт зйомки, її режими, кут огляду приладу, тощо. Між тим, ст..14-1 КпАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася саме засобами фото-, кіно- або відео зйомки, які працюють у автоматичному режимі. За таких умов, така фіксація не відповідає вимогам закону, до того ж, не сприяє виконанню основних завдань міліції і, зокрема, ДАІ по профілактиці та припиненню правопорушень.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними. За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
Крім того, звертаю увагу на те, що лист на замовлення з постановою я отримав в поштовому відділенні 28 лютого 2009р., а відправлений він був 17 лютого 2009р., в той час як Повідомлення датовано 12 лютого 2009р., яке, до речі, не підписано службовою особою. Таким чином вважаю, що десятиденний строк для оскарження вказаної постанови має бути поновлено з 28 лютого 2009р.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
„23”_березня__ 2009р.
Додатки:
1. Копії постанови про адміністративне правопорушення на 4 аркушах.
2. Копія свідоцтва про реєстрацію ТЗ
УХВАЛА

27 апреля состоялось заседание суда, который удовлетворил мой иск и отменил Постанову.
Теперь осталось получить решение суда, которое будет готово 1 июня. Получу - добавлю
Спасибо за интерес к ветке и отдельное спасибо за размещенную практику со сканами текстами - одним словом МАЛАДЦА
Михаил