Порівняльна характеристика форестерів 2009 - турбо+атмо

Отчеты, отзывы, впечатления...
maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс
Card Number: 0

Порівняльна характеристика форестерів 2009 - турбо+атмо

Повідомлення maksmm » 07 січня 2010, 03:41

так сталось що практично одночасно довелось експлуатувати обидві моделі (2.0 атмосферник комплектація XR - 2.5 турбо комплектація хз(без шкіри і кнопки) ) нового Форестера 2009 модельного року. враховуючи що на форумах взагалі і тут зокрема кості перемили вздовж і поперек "новому форіку" зупинюсь тільки на особливостях.
турбо2.5 і атмо2.0 абсолютно дві різні машини з різними властивостями з різним призначенням і різною поведінкою. іншими словами - в них різне призначення.
- розхід: атмо бре по місту 10-11 літрів. турбо 15-16 літрів. і нічого ви з цим не зробите. точно така сама картина в змішаному режимі. на трасі картина цікавіша - 8-9 літрів в атмо і 9-12 літрів в турбо.
- динаміка: я не думаю що вам захочеться пересісти на атмо після турбо. різниця настільки шалена що не піддається аналізу, опису, конкретиці. якщо ви хочете їздити в режимі "я подумав - машинка зробила" то турбо саме то що лікар прописав. практично більш динамічного мотору я не бачив ні на аудях ні на ішому японопромі. найкраще цю атмосферу передає фраза мого знайомого, якого я вечерком прокатав синусоїдою від повітрофлотського мосту до севастопольської площі - він сказав: я думав що це моя машина вміє їздити.. (в нього BMW M3 300 к.с.)
- габарити: не знаю чому але в атмо відчуваєш себе як в нормальногабаритній машині а в турбо як у великогабаритній. кузови однакові, салони однакові, все однакове - але ефект має мати місце, я його пояснити не можу.
- комфорт: абсолютно однаковий крім нюансу - в атмо підігрів сидінь працює так як треба а в турбо жахливо пече задницю. ага ще - горб "турбо-забірника" на капоті досить сильно збиває орієнтацію в просторі - з салону він виглядає в 10 раз більшим ніж ззовні.
- підвіска: в турбо і атмо абсолютно різні підвіски. там де атмо йде як влитий по траєкторії - там турбо бултихається як памперс в ополонці. там де атмо бугри траси не помічає - турбо їх рахує і по них скаче... 300 раз я казав - от якби на турбо підвіску від атмо.....
- бездоріжжя: атмо набагато краще проходить бездоріжжя. на порядок. його не носить, воно мягше і плавніше. там де в турбо "антипробуксовка" спрацьовує 20 раз - в атмо ні разу (на однаковій резині). крім того в турбо нереально регулювати газ - надлишок потужності. але коли треба зовсім екстремал (тапку давити) турбо вигрібає там де атмо дохне. але все одно в бездоріжжя я тільки за атмо з понижайкою.
- обслуговування: практично ідентичне по цінах і складності. теж з нюансом. на 20к пробігу в турбо вже чуть не капіталку підвіски зробили (шарові поміняли наприклад по гарантії правда) - а в атмо на тому ж пробігу підвіска ще навіть не обкаталась.
- салон: крім тканини сидінь, шкіри на рулі і правого підлокітника в турбо - різниці ніякої.

таким чином: турбо форестер 2009 - крім динаміки не має жодного плюса. він для тих хто любить екстремальне водіння в нормальних умовах. атмо форестер 2009 для тих хто хоче робочу конячку.
але
я два рази прокатався в крим. один раз на турбо другий раз на атмо. на атмо я більше не поїду - фури таки на турбо приємніше обганяються. іншими словами - для динамічної їзди там де на турбо тримаєш 2-3к оборотів, на атмо треба тримати 3-4к оборотів двигуна по тахометру. і це дуууууже суттєва різниця.
жінка після місяця їзди на турбо потім на атмо мусила дуже старатись щоб на світлофорах марку субару не позорити.....
але в ці снігопади я на турбо тупо загрузав там де на атмо навіть не відчував неприємностей.

так що робіть висновки.

Francotte
Понимающий
Понимающий
My car: SH 2,5 атмо 08г
Меня зовут: Дед

Re: Порівняльна характеристика форестерів 2009 - турбо+атмо

Повідомлення Francotte » 08 січня 2010, 20:28

Интереснее было бы взять атмо-2.5 а не 2.0.ИМХО icon_sorrys
Будьмо здорові ,

bion
Новичок
Новичок
My car: forester 2.0X 2009 MY
Меня зовут: Дмитрий

Повідомлення bion » 08 січня 2010, 20:53

А меня и 2,0 атмо устраивает icon_pioneer

speed-rs

Повідомлення speed-rs » 08 січня 2010, 21:53

bion писав:А меня и 2,0 атмо устраивает icon_pioneer
+1...

Вот интересно было б турбо против турбо дизеля....

Спец
Советчик
Советчик
My car: SG9 2.5ХT *07 АТ Black
Меня зовут: Алексей
Card Number: 113

Повідомлення Спец » 08 січня 2010, 22:24

speed-rs писав:Вот интересно было б турбо против турбо дизеля....
ага, уже давно хочу дизель, только сравнивать его надо с атмо, там только 147 лошадей, но зато тяга дай боже (надеюсь как и во всех дизелях)
SG9 2.5ХT *07 АТ Black

speed-rs

Повідомлення speed-rs » 08 січня 2010, 22:31

Спец писав:
speed-rs писав:Вот интересно было б турбо против турбо дизеля....
ага, уже давно хочу дизель, только сравнивать его надо с атмо, там только 147 лошадей, но зато тяга дай боже (надеюсь как и во всех дизелях)
Смотрел в Германии уже тюнинг пакеты есть для турбо дизельных форей есть в наличии поднятие крутилки на 50 нм и лошадок вроде 25 добавляет....
Так для розгона какраз крутилка и нужна а лошадки только на максимальную скорость влияют (если не ошибаюсь...)

Nic Sergeew
Новичок
Новичок
My car: 2.5Т AT MY09
Меня зовут: Сергей
Контактна інформація:

Повідомлення Nic Sergeew » 08 січня 2010, 23:47

maksmm писав:так сталось що практично одночасно довелось експлуатувати обидві моделі (2.0 атмосферник комплектація XR - 2.5 турбо комплектація хз(без шкіри і кнопки) ) нового Форестера 2009 модельного року...
Мне кажется, многое объясняется значительно большей мощностью, крутящим и специфичностью работы турбированного мотора. Т.е. субъективно кажется, что сравниваются модели "при прочих равных условиях", а на деле на турбированном возможно просто не замечается скорость. Отсюда и "болтанки", и прочее... возникающие на большей скорости. Не имею опыта использования Форестера. Но, по опыту на других авто, после повышения мощности, кажется, что в этой же машине ходовую "подменили", резина "облысела", а тормоза остались в гараже. :) Повторюсь, все это лишь предположение.

speed-rs

Повідомлення speed-rs » 09 січня 2010, 11:46

Nic Sergeew писав:
maksmm писав:так сталось що практично одночасно довелось експлуатувати обидві моделі (2.0 атмосферник комплектація XR - 2.5 турбо комплектація хз(без шкіри і кнопки) ) нового Форестера 2009 модельного року...
Мне кажется, многое объясняется значительно большей мощностью, крутящим и специфичностью работы турбированного мотора. Т.е. субъективно кажется, что сравниваются модели "при прочих равных условиях", а на деле на турбированном возможно просто не замечается скорость. Отсюда и "болтанки", и прочее... возникающие на большей скорости. Не имею опыта использования Форестера. Но, по опыту на других авто, после повышения мощности, кажется, что в этой же машине ходовую "подменили", резина "облысела", а тормоза остались в гараже. :) Повторюсь, все это лишь предположение.
Насчет тормозов их и в 2.0 нету....

Igor.
Советчик
Советчик
My car: 2,0i-S(CVT)-- FULL EUROPA и "зажигалка"
Меня зовут: Igor.
Card Number: 56

Повідомлення Igor. » 09 січня 2010, 19:24

speed-rs писав:
Если коробка-- МКПП, то тормоза там ЕСТЬ.

speed-rs

Повідомлення speed-rs » 09 січня 2010, 19:49

Igor. писав:
speed-rs писав:
Если коробка-- МКПП, то тормоза там ЕСТЬ.
Смотря что считать тормозами...
А какая разница АКПП или МКПП???

Відповісти

Повернутись до “О Forester”