Какой расход..

Отчеты, отзывы, впечатления...
Gengzu
Понимающий
Понимающий
My car: Forester SH9
Меня зовут: Олег
Card Number: 0

Re: Какой расход..

Повідомлення Gengzu » 07 грудня 2014, 00:47

ray.dp писав: А смысл греть на холостом до рабочей температуры?
масло 10w60

да и с автозапуском это не особо напрягает.
Forester SG5, 2.5л, АКПП, 2006г. (Tuned by BOXER POWER) -> Forester SH9 (Tuned by BilykWRX)

Gengzu
Понимающий
Понимающий
My car: Forester SH9

Повідомлення Gengzu » 07 грудня 2014, 00:48

vinnni888 писав:
komis@r писав:2.0 АКПП 11.8 газа в смешанном цыкле(не пенсионер)
та не может быть
мне тоже так кажется icon_pardon
Forester SG5, 2.5л, АКПП, 2006г. (Tuned by BOXER POWER) -> Forester SH9 (Tuned by BilykWRX)

Олесь
Новичок
Новичок
My car: Forester 2.0i-L 2014

Повідомлення Олесь » 07 грудня 2014, 12:17

За більш ніж 25 річний стаж водіння переконався, що прогрітий двигун споживає значно менше бензину ніж непрогрітий. Перевіряв експериментально на одному і тому ж маршруті до роботи. Витрата пального на прогрів повністю компенсується подальшою економією.
Особливість витрати пального на Ліснику порівняно з легковушками повязана з його масою - 1500 кг негружений.
Велика витрата йде на розгін. У легковушок маса менша от і витрата менша. Звичайна фізика. Але масу можна використати і для економії, вдало використовуючи силу інерції. Враховуючи більшу масу накат буде більшим.
Я тільки пересів на Лісника і ось тепер призвичаююсь. Про економічність їзди можна судити по гальмівних колодках. Якщо швидко стираються - їзда неекономна, якщо помало - економна. У мене на Ланцері 1.6 на 70 тис.км передні колодки ще рідні і мають залишковий знос десь 40%.

komis@r
Участник
Участник
My car: Forester 2.0X AT MY08
Меня зовут: Александр

Повідомлення komis@r » 07 грудня 2014, 15:04

Я у себя на лансере 1,6 АКПП первый раз колодки поменял на 110к,60% город.

Pawkez
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 2006 SG 2.0 AT
Меня зовут: Павел
Card Number: 279

Повідомлення Pawkez » 07 грудня 2014, 16:27

Олесь писав:За більш ніж 25 річний стаж водіння переконався, що прогрітий двигун споживає значно менше бензину ніж непрогрітий. Перевіряв експериментально на одному і тому ж маршруті до роботи. Витрата пального на прогрів повністю компенсується подальшою економією.
Особливість витрати пального на Ліснику порівняно з легковушками повязана з його масою - 1500 кг негружений.
Велика витрата йде на розгін. У легковушок маса менша от і витрата менша. Звичайна фізика. Але масу можна використати і для економії, вдало використовуючи силу інерції. Враховуючи більшу масу накат буде більшим.
Я тільки пересів на Лісника і ось тепер призвичаююсь. Про економічність їзди можна судити по гальмівних колодках. Якщо швидко стираються - їзда неекономна, якщо помало - економна. У мене на Ланцері 1.6 на 70 тис.км передні колодки ще рідні і мають залишковий знос десь 40%.
Это верно для поздних фориуов.
Аппетит СГ вызван настройками и типом трансмиссии.

ray.dp
Новичок
Новичок
My car: forester 2.5i cvt
Меня зовут: Андрей

Повідомлення ray.dp » 08 грудня 2014, 23:55

Олесь писав:За більш ніж 25 річний стаж водіння переконався, що прогрітий двигун споживає значно менше бензину ніж непрогрітий. Перевіряв експериментально на одному і тому ж маршруті до роботи. Витрата пального на прогрів повністю компенсується подальшою економією.
Але ж на прогрів пальне теж витрачається, і не мало. До того ж - на місці гріється тільки двигун, а вся трансміссія залишається холодною. При повільному русі (майже на холостих), двигун прогріється швидше + на тому ж пальному буде подолана відстань, відмінна від нуля - звичайна математика :)
Взагалі-то, гріти чи не гріти - це одвічне питання і в кожного купа аргументів. Я особисто гріти не люблю довго, але й не кручу вище 1500об/хвилину поки не прогріється (на механиці був вимушений давати до 2000об/хв щоб перемкнутися на 2-гу, а варіатор дозволяє плавно розганятися навіть на 1200-1300об/хв). І в моєму випадку - середній розхід суттєво зменшується при прогріві "на ходу" на коротких пробігах (2-3км).

ray.dp
Новичок
Новичок
My car: forester 2.5i cvt
Меня зовут: Андрей

Повідомлення ray.dp » 08 грудня 2014, 23:59

komis@r писав:Я у себя на лансере 1,6 АКПП первый раз колодки поменял на 110к,60% город.
Может на митцах колодки дубовые такие, но у меня на Кашкае на механике передние колодки 40тыс км только отходили, причём без светофорных гонок icon_dunno

Олесь
Новичок
Новичок
My car: Forester 2.0i-L 2014

Повідомлення Олесь » 09 грудня 2014, 08:54

ray.dp писав:Але ж на прогрів пальне теж витрачається, і не мало. До того ж - на місці гріється тільки двигун, а вся трансміссія залишається холодною. При повільному русі (майже на холостих), двигун прогріється швидше + на тому ж пальному буде подолана відстань, відмінна від нуля - звичайна математика :)
Взагалі-то, гріти чи не гріти - це одвічне питання і в кожного купа аргументів. Я особисто гріти не люблю довго, але й не кручу вище 1500об/хвилину поки не прогріється (на механиці був вимушений давати до 2000об/хв щоб перемкнутися на 2-гу, а варіатор дозволяє плавно розганятися навіть на 1200-1300об/хв). І в моєму випадку - середній розхід суттєво зменшується при прогріві "на ходу" на коротких пробігах (2-3км).
Прогрів потрібен щоб деталі двигуна розширились до робочих розмірів і зайняли свої номінальні значення. Так холодні маслознімні і компресійні кільця у поршнях сидять у своїх пазах. В результаті чого компресія низька, частина бензиново-повітряної суміші при згоранні проривається повз кільця в картер двигуна. Маслознімні кільця не знімають зі стінок циліндра розпилене масло і воно згорає. На кільцях і циліндрах утворюється кокс. Потім потрібно проводити процедуру розкоксування. Якщо є гідрокомпенсатори, то холодне масло повільно витікає з них в результаті чого змінюються кути відкривання клапанів і т.д. Мінімальний прогрів масла це хоча б 50 градусів. На машинах з давачем температури - це початок руху стрілки.
Навіть при мінімальному русі густе масло в трансмісії створює навантаження на двигун. Звідки ж береться енергія на розігрів трансмісії ??? Від двигуна.
Крім того система контролю відпрацьованих газів фіксує зміни у паливно-повітряній суміші і перенастроює роботу ЕБУ двигуна і навіть коли ви вже прогріли двигун на ходу його робота буде неоптимальною.
Перевіряв експериментально на Опелі і Ланцері. При холодному двигуні розхід 10-11, при прогрітому 8-9. Причому якщо почав їзду з холодного двигуна то розхід навіть в процесі прогріву вже не падає. Я взяв вже 8 річного Опелька і проїздив прогріваючи ще 8 років. Так у 16 річної машини компресія була як у нової, а розхід масла практично нульовий . І це на карбюраторі.
Плюс знос деталей двигуна.
Вибачайте за багатослівність, але я тут новенький icon_pot

Pawkez
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 2006 SG 2.0 AT
Меня зовут: Павел
Card Number: 279

Повідомлення Pawkez » 09 грудня 2014, 13:41

Вы, прям, магию описали какую-то...

Все много проще. Бензиновому ДВС необходимо достичь рабочей температуры для поддержания качественного и полного процесса сгорания в камере - физика (давайте не будем глубоко в теорию ДВС уходить).

Что касается прогрева деталей и прочего - это верно для ВАЗов, где использовались не самые качественные материалы, да и допуски были немалые. Качество обработки тоже оставляло желать лучшего.

Для японского автопрома верно утверждение, что качество родных запчастей, допуски и прочее - на хорошем уровне.

Таким образом расход на холодную будет выше - это факт, только из-за того, что для поддержания работы необходимо БОЛЬШЕ бензино-воздушной смеси.

Но греть авто на холостых для полного прогрева - ИМХО - бред. Т.к. вы тратите горючее на пустую работу. Масло в коробке, редукторах греется только при движении.

Оптимальным многими считается легкий прогрев двигателя (до минуты, ессесно не при -30) и неспешное движение без резких ускорений на оборотах до 2000-2500. При таком движении все агрегаты выйдут на рабочий режим очень быстро.

Ну и про экологию забывать тоже не стоит...

К слову, давайте не забывать, что температура, на которую все ориентируются - это температура охлаждающей жидкости, но никак не температура самого двигателя и/или его узлов.

Из личного опыта - если я греюсь до 60-70гр и еду по обчному маршруту я потрачу тоже количества топлива, если я погреюсь до 40гр и медленно поеду.

Есть, конечно, такая штука как тепловые зазоры в деталях двигателя, но эту информацию может прояснить только тот кто ремонтирует двс и имеет "живое" понимание процесса.
В моем понимании - более менее существенные тепловые зазоры есть у коромысел и штоков клапанов, остальные детали не имеют таких таких существенных расхождений. Но я могу ошибаться.

Miar
Понимающий
Понимающий
My car: Adidas/Nike/Louboutin
Меня зовут: Гриша

Повідомлення Miar » 09 грудня 2014, 14:42

Через OBD показывает какой-то сказочный расход в счетчике LPK (Long Time). Показывает 11-13л/100км (сегодня по городу катался), но на выходе получается 15л. Так так? Из-за этого похоже дает ложные показания пробега на оставшемся бензе.

И если что знает, сколько надо выставить размер бака в Torque Pro и когда его правильно выставлять как 100% полный, после заправки до полного, или когда стрелка опускается до "верхнего деления"?

Відповісти

Повернутись до “О Forester”