так что япошки правыльный девиз выбрали
Минусы Subaru Forester 2009
- jaroslavas
- Понимающий

- My car: Legacy 1994
- Меня зовут: Ярка
- Card Number: 10
- Контактна інформація:
Re: Минусы Subaru Forester 2009
трещит воняет шипит - think feel drive
- Максим
- Советчик

- My car: forester 2.0x 2009 MY
- Меня зовут: Максим
- Card Number: 15
- Контактна інформація:
Вот сегодня за форя сел мой друг(maxima j30) его машина.Мой на обкатке-больше 4 тыс. об. не разрешаю.Критиковал стартовую динамику, мол не то+ пару раз заглох при старте.Сам тоже пару раз глох-грешу на непривычку,динамика и првда как то не вау.
Думаю, может после первого ТО что то измениться в положительную сторону.Как Вы думаете? 
- Render
- Участник

- My car: forester 2.0X механика
- Меня зовут: Жекан
- Card Number: 222
- Контактна інформація:
У меня с салона ехала отлично. Со временем только стала более приятно работать.
Тоже не мог привыкнуть стартовать (чуть не глох). Даже сейчас иногда газу не додаю. Да и хилхолдер иногда мешает.
Все из-за слабого крутящего момента у форя на низах. Ниже 2тыс. только с горки. Как кто-то у нас сказл у форя жизнь начинается с 3,5тыс.
Тоже не мог привыкнуть стартовать (чуть не глох). Даже сейчас иногда газу не додаю. Да и хилхолдер иногда мешает.
Все из-за слабого крутящего момента у форя на низах. Ниже 2тыс. только с горки. Как кто-то у нас сказл у форя жизнь начинается с 3,5тыс.
- Максим
- Советчик

- Контактна інформація:
Может действительно причина с привыканием к хилхолдеру? Время и практика дадут ответ.Или перенастройка движка на ТО -о.Будем посмотреть.Render писав:У меня с салона ехала отлично. Со временем только стала более приятно работать.
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
- Card Number: 0
я після 5 тисяч теж регулярно трансмісію шарпаю і матюкаюсь. цілий флейм на форумі розвів і офіціалів напрягати зібрався. а дружина коли сідає - в неї машина ляля - не шарпається і їде. і на понижайці все ок.
і я от тепер думаю - а може то в мене в гени записались якісь інстинкти з попередніх машин які в субарі треба перепрограмовувати?
бачу в народу ті самі проблеми - значить все ок
.
до речі - рекомендую всім цікавитись чи зняли обмеження обкатки. в мене машина тупила поки не зняли. і в мене величезна підозра що й самі офіціали про цю фічу не завжди знають
стосовно життя - в любій машині життя починаться з паспортної "максимальний крутячий момент на оборотах ххх".
в новому форестері це 3400 чи 3200 здається.
тому я коли обороти в переключенях передач тримаю між 3000-4000 то машина динаміку має шо дурна.
а от турбовані машини цей показник мають на 2400-2800. досі жалію що турбу не взяв. єдине що веселить - ціни на бензин.
і я от тепер думаю - а може то в мене в гени записались якісь інстинкти з попередніх машин які в субарі треба перепрограмовувати?
бачу в народу ті самі проблеми - значить все ок
до речі - рекомендую всім цікавитись чи зняли обмеження обкатки. в мене машина тупила поки не зняли. і в мене величезна підозра що й самі офіціали про цю фічу не завжди знають
стосовно життя - в любій машині життя починаться з паспортної "максимальний крутячий момент на оборотах ххх".
в новому форестері це 3400 чи 3200 здається.
тому я коли обороти в переключенях передач тримаю між 3000-4000 то машина динаміку має шо дурна.
а от турбовані машини цей показник мають на 2400-2800. досі жалію що турбу не взяв. єдине що веселить - ціни на бензин.
- maksmm
- Понимающий

хіл холдер за моїми дослідженнями працює так.Максим писав: Может действительно причина с привыканием к хилхолдеру?
якщо вижате зчеплення - машина стоїть - нажатий тормоз > колодки зажимають диск.
при нажатому зчеплені відпускаєш тормоз - переносиш ногу на газ > хілхолдер тримає > тицяєш газ/відпускаєш сцеплення > хілхолдер відпускає тормоз рівно так щоб назад не покотилось. пауза десь 1 сек - далі якщо не рушив - хілхолдер все одно тормоз відпускає.
весь прикол в тому що я хілхолдер сприйняв як нормальне і навіть не зауважую його і чітко він мені навіть на 30 град схилі машину тримає > а в дружини він жодного разу не спрацював - машина в неї завжди котиться назад. чому так не знаю....
- Максим
- Советчик

- Контактна інформація:
Подозреваю что у женщины слабое нажатие на педаль-раз.
может еще не стандартная комбинация(два раза на тормоз, раз сцепление, перегазовка и т.п.) - два. Да простят меня женщины 
- Render
- Участник

- My car: forester 2.0X механика
- Меня зовут: Жекан
- Card Number: 222
- Контактна інформація:
А можеш спробувати на легкому підйомі на гальма давити більше ніж потрібно. Як триматиме хілхолдер?maksmm писав:хілхолдер відпускає тормоз рівно так щоб назад не покотилось.
В мене хілхолдер тирмає з тією ж силою що я давлю на гальма.
- maksmm
- Понимающий

пробувавRender писав:А можеш спробувати на легкому підйомі на гальма давити більше ніж потрібно. Як триматиме хілхолдер?maksmm писав:хілхолдер відпускає тормоз рівно так щоб назад не покотилось.
В мене хілхолдер тирмає з тією ж силою що я давлю на гальма.
йому глибоко по барабану як ти йому давиш на педаль
в мене взагалі таке враження що там якийсь датчик нахилу стоїть який визначає чи на схилі стоїш чи ні і на якому саме крутому схилі - і в залежності давить на колодки. або використовує датчик абски обертання колеса - тисне щоб не оберталось. в книжці написано що тормоза вміють пристосовуватись до "жіночих ніжок" - типу якщо людина слабо в педаль тицяє то відповідно регулюється посилювач.
і коли мордою вниз їхав - хіл холдер теж спрацьовував.
мій реал - з розгону на 3 впираюсь на 30 град схил і зупиняюсь. вижав зчеплення вижав тормоз (не сказав би що ногу віддавив - тиснув як і на 5 град схилі). включаю 1 відпускаю тормоз - машина стоїть. поїхав (ну не поїхав - майже рушив - став і здав назад - я ж не камікадзе)
ще в мене така думка що то всьо завязано на курсову стійкість - а там датчики і обертів колеса і кута повороту і кута нахилу і фіг зна що.
- maksmm
- Понимающий

скоріше дійсно це.Максим писав:может еще не стандартная комбинация(